Chlupáči pozor ! Prodejna Říčany je trvale přesunuta do OC Lihovar, Barákova 237, Říčany !

Pučálka seno - otava 1,5kg

Kód: PU043
113 Kč 101 Kč bez DPH
Více než 12 týdnů
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Detailní informace

Detailní popis produktu

Seno pro drobné savce - otava

Sena jsou z luk, které nejsou v žádném případě chemicky ošetřovány, naopak jsou pravidelně mulčovány (jedná se o ekologickou likvidaci trávy a plevele správným systémem sečení speciálně tvarovaným nožem), dosévány a pečuje se o ně jako o největší poklad.


Čím je toto seno výjimečné?

V jednoduchosti je krása. Seno se neválí a nemokne na loukách, má vyvážený poměr bylin a travin. Co je na našem konceptu asi to nejlepší, je baleno ručně a rukama projde každé stéblo. Díky tomu je zajištěno, že v senu není žádný klacík, ani jiné nežádoucí aspekty. Navíc je bezprašné.


Velkou dominantou sena je jetel a jitrocelkostřavabojínek a další traviny a byliny jako pampeliška a heřmánek.

OTAVA

Druhá seč, neboli otava je následníkem první seče a seče se po „zotavení“ louky po prvním sečení. Obsahuje nižší procento vlákniny, naopak však vyniká vyšším obsahem bílkovin než první seč.  Tyto vlastnosti vyplývají z obsahu listů travin, naopak absence květů a klasů.

Její stébla jsou měkkákrátká lehce stravitelná, z toho důvodu je otava vhodná pro morčatačinčilyosmáky a další .

Uvítají ji i mláďatastarší králíci a zvířata s jakýmkoliv onemocněním spojeným s příjmem potravy, ať už s onemocněním zoubků či v rámci rekonvalescence po onemocnění/zákroku.

 

Dvě varianty sena? Jaké vybrat...

  • Prvoseč

    • výživnější
    • s větším obsahem vlákniny
    • hrubší stébla
  • Otava

    • zelenější
    • jemnější stébla
    • doporučujeme míchat s prvosečí
    • otavy nejsou dostačující k obrušování zoubků

Seno je od opravdových zemědělců, co svou práci dělají dobře a s láskou. Nenechají nic náhodě a záleží jim na každém stéblu. O kvalitě se můžete přeci jen přesvědčit sami, až i vaši vybíravci budou mít plna bříška a v seníku i po kleci prázdno.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: