Doprava zdarma od 899 Kč

Šunkové kosti

Nejprodávanější

kost z parmske sunky anchetta masova musle original
 
49 Kč
Detail
kotnik z parmske sunky gambetto kusanec original
 
49 Kč
Detail
kost z parmske sunky jumbo original
Novinka
Skladem (5)
Kód: 3767
 
129 Kč
Detail
kost z parmske sunky tibia medium original
Novinka
Skladem (> 5)
Kód: 3764
 
59 Kč
Detail
kost z parmske sunky femore grande original
Novinka Tip
Skladem (> 5)
Kód: 3758
 
69 Kč
Detail
5 položek celkem
kost z parmske sunky anchetta masova musle original
Tip
49 Kč

 Syrová křížová masitá kost z originální parmské šunky Santaniello Anchetta Fleischmuschel (masová mušle). Produkt klínovitého tvaru obsahuje kusy sušené parmské šunky...

Kód: 3776
kotnik z parmske sunky gambetto kusanec original
Tip
49 Kč

 Syrový kotníkový kloub z originální parmské šunky Santaniello Gambetto Brocken (kusanec). Produkt obsahuje kost, chrupavky, Achillovu šlachu a kůži.  Kotník z...

Kód: 3773
kost z parmske sunky tibia medium original
Novinka
59 Kč

 Syrová stehenní kost z originální parmské šunky Santaniello Tibia Medium s jedním kloubem. Na kosti jsou kousky neořezané syrové, vzduchem sušené parmské šunky (maso)....

Kód: 3764
kost z parmske sunky femore grande original
Novinka Tip
69 Kč

  Syrová stehenní kost s kolenním kloubem z originální parmské šunky Santaniello Femore Grande. Na kosti a na kloubech jsou kousky neořezané syrové, vzduchem sušené...

Kód: 3758
kost z parmske sunky jumbo original
Novinka
129 Kč

 Syrová stehenní a holenní kost s kolenním kloubem z originální parmské šunky Santaniello Jumbo. Na kostech a kloubech jsou kousky neořezané syrové, vzduchem sušené...

Kód: 3767

Kosti z parmské šunky pro psy – BARF kvalita

Živá potravina – Naše kosti jsou syrové (živá potravina). Parmská šunka s kostí nejprve zraje 100 dní v chladící místnosti při teplotě 3–5 °C. Pak následuje 10–12 měsíců sušení přirozeným mořským vzduchem. Proto jsou tyto kosti s kousky parmské šunky zdravým pamlskem, prima hračkou nebo doplňkem syrové stravy BARF.

Plemena, oblasti a chov – Originální Italská parmská šunka Santaniello se vyrábí z prasat plemen Large White, Landrance a Duroc chovaných v přirozených chovech Italských regionů Emilia-Romagna, Benátsko, Lombardie, Piemont, Molise, Umbrie a Toskánsko. V době porážky musí být prasata starší než 9 měsíců a vážit nejméně 150 kg.

Nasolení mořskou solí

Po porážce jsou vepřové kýty jen lehce nasoleny organickou mořskou solí. Ve srovnání s ostatními druhy šunky jiných výrobců je pro výrobu použito jen malé množství soli z italského moře, a to dodává parmské šunce Santaniello mimořádně jemnou chuť.

100 dní v chladící místnosti

Po nasolení je parmská šunka Santaniello 100 dní v chladící místnosti při teplotě 3–5 °C. Během této doby šunka odpočívá, zraje a přijme správné množství soli. Současně během těchto 100 dní ztratí maso část vody a hmotnosti. Nakonec se sůl z povrchu šunky smyje.

12 měsíců sušení mořským vzduchem

Následně se kýty zavěsí k sušení přirozeným mořským vzduchem na dobu 10–12 měsíců do skladových hal. V halách s protilehlými okny pak kolem šunky neustále proudí vzduch. To zajistí unikátní chuť parmské šunky a zároveň ji dále vysouší. Aby se zabránilo přesušení, jsou kýty v místě řezu namazány směsí syrového sádla a mořské soli.

Expertní test koňskou kostí

Po sušení a dozrání je parmská šunka zkoušena nezávislým expertem tak, že je propíchnuta na pěti pevně daných místech špičatou koňskou kostí. Tou se posuzuje především vůně a konzistence parmské šunky. Jestliže šunka zkouškou projde, získá značku – korunu vévodů z Parmy, čímž se stává pravou parmskou šunkou.

Mořská sůl podporuje zdraví

Díky velmi dlouhému, šetrnému zrání a sušení pronikne mořská sůl svalovinou také do kostí. Organická mořská sůl z kostí parmské šunky tak doplňuje hodnotné minerální látky a širokou škálu stopových prvků, které právě v organické podobě umí organismus zvířat využít.