Chlupáči pozor ! Prodejna Říčany je trvale přesunuta do OC Lihovar, Barákova 237, Říčany !

Chlupy chlupy, línání je tady!

O chlup lepší kávu zná nejspíš každý majitel jakéhokoli chlupáče, co s vámi sdílí domov.

Začíná jaro a s ním spousta chlupů všude, nekončící kolotoč vyčesávání, válečkování oblečení, uklízení. Řeknem si, jak tomu aspoň trošku pomoci.


dog hair

 

 

Základem je dobře zvolený kartáč, na daný typ srsti vašeho miláčka.

Velmi dobrým pomocníkem je Furminator. Jedná se o hrablo, s krátkými či dlouhými zuby s různě velkou plochou podle velikosti zvířete a typu srsti. Tento hřebem je určen pouze na vyčesávání podsady, nikoli  rozčesávání. Není vhodný pro zvířata s extra jemnou srstí, mohl by ji vyškubávat, jinak je to skvělí pomocník.

Na střední až delší srst používáme běžné kovové kartáče, ideálně s ochranným zakončením na konci, aby nedocházelo k poranění kůže při hlubším hrábnutí hřebene do srsti.

Na hodně chlupaté psi s dlouhou srstí jsou skvělá hrabla s jednořadými otáčecími hroty a trimovací hrabla, která skvělé odstraní prořezáváním i odolné chuchvalce.

Krátká srst bývá mnohdy větším oříškem, nežli srst kdejakého chlupáče. Více se zapichuje do oblečení, a jen tak nějaký kartáč jí nezachytí. Za mě asi nejlepší pomocník, gumový ovál na ruku, s gumovými hroty ve tvaru křížků, a navlhčit ho při používání, chlupy na něj lépe přilnou.

 

 

Pomůže psa vykoupat kvalitním šamponem, podstatná část podsady se tím uvolní a vymyje.

dog wash

 

Psa při česání odměňujte, chvalte, nikdy nevyčesávejte tak dlouho, až mu je to nepříjemné, a nedochází k agresi. Na česání by se měl pejsek učit od štěňátka, ať to nebere jako nepříjemnost, i jim se bez těch svědivých  uvolněných chlupu žije líp :)

Skvělým pomocníkem jsou doplňky stravy, jako je například Biotin, Lososový olej, Pupalkový olej, Makový olej a jiné oleje, Pivovarské kvasnice, nebo doplňky v tabletách.

Vyčesávejte častěji, po menších intervalech, nikdy nevyčešete vše najednou, i když by to jistě každý z nás ocenil :) 

 brush

 

Furminatory, hrabla, kartáče, nůžky na srst, šampony a kondicionéry značky Biogance, Animology, Tropiclean  a další skvělé produkty naleznete na našem eshopu a kamenných prodejnách.

 

Budeme se těšit packu na to!