Chlupáči pozor ! Prodejna Říčany je trvale přesunuta do OC Lihovar, Barákova 237, Říčany !

Proč přidávat lososový olej ?

Lososový olej - nejlepší přírodní doplněk stravy

V dnešní době chovatelé začínají víc a víc dbát na obsah zvířecího jídelníčku a sestavení optimální stravy. Na to samozřejmě reagují i producenti krmiv, kteří přicházejí s kvalitními recepturami granulí, ale i výživovými doplňky. Jedním z nich je i přírodní lososový olej, který dokáže v oblasti zdraví a exteriéru hotové divy.

 

salmon2

 

Vítamíny, které jsou potřeba

Základním kamenem obsahu lososového oleje jsou Omega 3 nenasycené mastné kyseliny. Jde o látky, které si zvířecí organismus (ostatně ani ten lidský) nedokáže sám vytvořit. Při přidávání lososového oleje do krmiva ale můžete pozitivně ovlivnit funkci očí, mozku i srdce domácího mazlíčka. Doplněk má ale řadu dalších pozitivních vlivů, třeba na cévní, nervový i metabolický systém a imunitu. Lososový olej je známý pro své účinky na kvalitu kůže, potažmo srsti, drápů, kloubů a tím i pohybového aparátu. Navíc přispívá ke správným procesům při březosti a vývoje nejmladších chlupáčů. Z toho jednoznačně vyplývá, že tato přírodní podpora je vhodnou přílohou výživy.

 

Jak lososovým olejem psovi přilepšit

Častou otázkou chovatelů je, jaké je jeho správné užívání a dávkování. Pojďme se na to tedy podívat z blízka. Lososový olej je určen k perorálnímu podávání, tedy k přímé konzumaci. Často kolují dezinformace o tom, že se maže na srst a podobně. Ke vstřebání doplňku ale opravdu dochází prostřednictvím zažívacího ústrojí. Ve filmu Obecná škola maminka pravidelně podává synovi lžíci rybího oleje. Pozitivní zpráva je, že váš mazlíček se rozhodně ošívat nebude, protože na rozdíl od lidí našim čtyřnohým mazlíčkům lososový olej chutná. Je to tak vhodný „nástroji pro psí mlsaly, kteří mají tendenci čas od času nad dobře zvoleným krmivem ohrnovat nos. Ideální je polít olejem přímo krmivo v misce.

 

salmon3

 

Jak často byste měli lososový olej dávkovat?

Pokud svému parťákovi kupujete kvalitní krmivo, stačí ho přidávat zhruba třikrát za týden. Zbylou dávku by měla kompenzovat trvalá potrava. Jestliže má ale pes zdravotní potíže, nebo bojujete s kvalitou jeho srsti, můžete bez obav z předávkování periodicitu podávání zvýšit. Co se týká samotného množství při dávkování oleje, může se u různých produktů lišit.

 

Lososový olej je samozřejmě skvělý i pro kočičí kolegy

Obzvláště u jedinců s hustou a dlouhou srstí, nebo suchou kůží a srstí s tendencí se mastit je ideálním prostředkem k návratu do rovnováhy. Samozřejmě musíte snížit dávkování a vzhledem k tomu, že kočka nejí jednorázově, ale co pár hodin si podle chuti vezme pár granulek, můžete olej aplikovat na maso z kapsičky.

 

salmon4

 

Na závěr je potřeba dodat, že existují i zvířata, nebo životní období, v nichž není lososový olej vhodným přídavkem. Samozřejmě se tam počítají potravinové alergie, někteří psi a překvapivě i kočky mají na rybí produkty intoleranci, ale s tím už většinou chovatel má zkušenost z výběru krmiva. Zmiňovali jsme, že při nemoci může olej podpořit zdravotní stav chlupáče.

Pokud ale trpí průjmy, množství snižte, nebo lososový olej na čas vynechejte úplně.