Všechny objednávky vytvořené od středy 27.03.2024 budou z důvodu stěhování skladu expedovány v úterý 02.04.2024 !

Proč v tomto období podpořit imunitu u našich psích miláčků?

Tak jako u nás hrozí oslabení imunity se změnou počasí, je dobré myslet i na naše zvířecí parťáky, i jim totiž změna počasí nedělá dobře.

 

Ve vzduchu se objevuje opět psincový kašel, a i je může trápit nachlazení.

imuni2

 

Po horkých letních dnech, kdy jsme se s hafany většinu času válely u vody, nyní začínáme běhat, jezdit na kole, a jiné aktivity, které v horkých letních dnech s našimi parťáky nebylo možné provádět, i proto je dobré jim nastartovat organismus. 

 

Základem všech vitamínů je vitamin C

neboli kyselina askorbová, najdeme jej například  v zelenině, ovoci, velmi vysoký obsah vitamínu C obsahuje šípek,ideálně sušený,sekaný, pozor na jemné chloupky,je potřeba před podáním z plodu odstranit. Jestli že náš miláček  takovou stravu nerad, na trhu je mnoho doplňků, jak našemu parťákovi imunitu posílit, já vždy začátkem září podávám smečce jitroceloví sirup s Vit C, jen pozor na množství obsaženého cukru. 

 

imuni3

 

Dále není na škodu přidávat  oleje,  velmi oblíbený je ostropestřecoví , má blahodárné učinky na srst, játra, trávení, není nijak zvlášť aromatický s jemnou chutí, bohatý o esenciální, mastné kyseliny, vitamíny, fytosteroly, my jej používáme celoročně. Dalšími běžnými oleji jsou lososový ,makový,konopný, lněný,brutnákový,kokosoví  atd. Oleje je dobré střídat, nikoli dávat všechny najednou, a někdy je i vynechat, přeci jen jsou to tuky :)                                                                                                                                              

 

Skvělým doplňkem nejen v podzimním období je Pangamin, neboli pivovarské kvasnice,obsahují 16 aminokyselin a 17 vitamínů, jsou přírodním zdrojem bílkovin, obsahují přirozený komplex vitamínů skupiny B( vč. B6 a B12), mají také skvěle odpudiví účinek na létající a savý hmyz.

Nezáleží, jestli krmí te stravou syrovou(barf) či granulovanou, doplňky stravy se vyrábějí v tabletách, i v sypké formě.

 

imuni4

 

Přehled pár vitamínů, které rozhodně neuškodí :)

 

Zvápenatělé Mořské řasy: přírodní multi-minerální složka, zajišťuje podání vysoce vstřebatelného biologicky, aktivního vápníku, důležité minerální látky a stopové prvky, nezbytné pro celkové zdraví

Mořská řasa: je nejprozkoumanějším druhem řas, poskytující vitaminy, polynenasycené mastné kyseliny(PUFA)

Acerola neboli Barbadoská třešeň: obsahuje vysoké množství vitamínů a minerálů. 

Omega 3 EPA a DHA: významné účinky na celý organismus

Jablečný ocet: napomáhá stabilizaci pH v trávicím traktu. Podílí se na stimulaci imunitního systému a zlepšení metabolických procesů a detoxikaci organismu 

Echinacea: je účinnou bylinou pro podporu imunity a zvýšení odolnosti organismu, často je nazývána přírodním antibiotikem, proto že se svým působením podobá penicilinu

 

Na našem eshopu i kamenných prodejnách najdete mnoho produktů, které vašemu mazlíčkovi ke skvělé imunitě pomohou.

Od Dokonalé lásky, která má například sušený šípek(psi ho milují) po produkty od firmy Dromy. Pivovarské kvasnice neboli pangamin v malém i velkém balení, Dračí krev(indiánské antibiotikum), která se hodí jak pro vnitřní tak vnější použití, Vitamin C v tabletách, až po vynikající oleje.