Všechny objednávky vytvořené od středy 27.03.2024 budou z důvodu stěhování skladu expedovány v úterý 02.04.2024 !

Jaké vybrat hračky pro psa?

Jaké vybrat hračky pro psa

Každý čtyřnohý chlupáč potřebuje ve svém životě hračky, které se postarají o jeho duševní, ale i tělesné zdraví. Nejen že představují zábavu, ale také udrží zuby vašeho psa v té nejlepší kondici. Vhodným výběrem hraček tak zamezíte tomu, že se pes začne nudit a předmětem jeho hry se stanou vaše bačkory, ale také rozvíjejí jeho paměť nebo pomohou při tréninku povelů. Pojďte se tak podívat, z jakých typů psích hraček můžete vybírat. Zvolte ty správné pro jeho volný čas.

Hračky pro psa

Míčky a aport

Pravděpodobně nejoblíbenější psí hračkou jsou míčky, které díky svému zpracování představují univerzální zábavu. Mají různé tvary, velikosti, struktury i funkce, proto můžete míček vybrat na míru vašemu pejskovi. Svítí, pískají, skáčou, ale také je možné do nich vložit pamlsky, jejichž dolování zabaví chytrou psí hlavičku po dlouhé hodiny. Mnoho gumových míčů má navíc i speciální povrch v podobě masážních výstupků, jenž se postarají o zdravé dásně.

Především ale míčky představují skvělou aportovací hračku, kterou si každý čtyřnohý chlupáč zamiluje. Pokud si chcete usnadnit házení, pořiďte si speciální vrhač tenisáků, se kterým dohodíte mnohem dále a zpříjemníte tím aktivitu nejen sobě, ale i svému psovi. Alternativou míče je frisbee, které navíc můžete vzít s sebou k vodě.

Přetahovadla

Chcete si upevnit vztah s vaším mazlíčkem? Vsaďte na přetahovací hračku, která je nejčastěji v podobě provazů s uzly, ale stále oblíbenější jsou i takzvané pullery, s nimiž se chlupáč vyřádí i ve vodě. Přestože přetahovadla představují aktivitu spíše pro dva a více hráčů, mohou být i nekonečnou zábavou pro jednotlivce, jejichž kousáním pes podporuje své dentální zdraví. V případě tohoto typu hraček je vždy nutné dbát na vhodnou velikost.

Plyšové hračky

Plyšové hračky jsou měkké a bezpečné, představují tak ideální zdroj zábavy pro štěňata nebo starší psy. Nejenže je seženete v nejrůznějších tvarech, velikostech či barvách, ale taktéž jsou obvykle opatřeny kousacími uzly nebo pískátky, díky kterým působí lákavěji.

Plyšové hračky pro psy jsou na rozdíl od klasických vyrobeny z mnohem kvalitnějších a odolnějších materiálů, kdy obsahují minimální množství výplně a nedisponují částmi z tvrdé umělé hmoty (jako jsou například oči nebo čumák), které by mohl pes odhryzat a spolknout. Jsou proto bezpečnější z hlediska nezávadnosti materiálu.

Gumové hračky

Širokou a pestrou nabídku slibují gumové hračky, které se navíc mohou pyšnit i nejrůznějšími funkcemi, které ocení nejen čtyřnozí mazlíčci. Můžete si tak vybrat kousek na aportování, přetahování, zábavu k vodě, ale mohou se postarat o zdraví zubů, neboť jejich žvýkáním pes posiluje žvýkací svaly a odstraňuje zubní plak. Některé nabízejí i možnost vložení pamlsku. Řada z nich je rovněž opatřena zvukovými efekty, díky kterým hračka získává na atraktivitě.

Dentální hračky

Nejlepší hračka je taková, která kromě zábavy podporuje i zdraví vašeho chlupáče. Pro zdravé zuby existují dentální hračky, obyčejně gumové, jež díky speciálním výstupkům pomáhají při žvýkání odstraňovat zubní plak i kámen, a zároveň masírují dásně. Některé hračky navíc mohou mít i mátovou příchuť, která osvěží dech. Nejčastěji mají podobu míčků, oválů, kroužků nebo tyče.

Lanové hračky pro psa

Pískací hračky

Velmi oblíbenou funkcí u psích hraček je možnost pískátka, které ji ještě zatraktivní, ale už méně lahodí našim uším. Za radost našich čtyřnohých chlupáčů ale jistě stojí. K dostání nejsou pouze gumové, stále častěji se můžete setkat s plyšovou variantou nebo jejich kombinací.

Výcvikové hračky

Kromě osvědčených pamlsků budete k výcviku psa potřebovat i ty správné pomůcky, které vám i vašemu pejskovi trénink usnadní a zpříjemní. Nepostradatelným pomocníkem je klikr a píšťalka, které přinesou kýžené výsledky. Patří sem ale i dřevěné činky, pešky nebo dummy.

Interaktivní hračky

Stejně jako fyzická aktivita je důležitá i ta mentální, kterou můžete pejskovi zajistit pomocí interaktivních hraček. Pod tímto názvem se skrývají rozmanité hry různých obtížností, které rozvíjejí vnímavost a inteligenci vašeho psa. Patří sem nejrůznější hlavolamy, při nichž pes doluje pamlsky z otvorů, přes různé skládačky, kdy je potřeba přemisťovat části, aby vypadla chutná odměna. Oblíbené jsou i čichací koberečky nebo lízací podložky, při nichž trénujete i jeho koncentraci a posilujete motivaci. U některých typů je nezbytná vaše přítomnost, kdy může posílit vzájemný vztah.

Odolné hračky

Pro opravdu vášnivé a zapálené psí hráče existuje i speciální kategorie nezničitelných hraček, kam řadíme především hračky z tvrzené gumy, které patří k nejodolnějším na trhu. Je třeba myslet na to, že žádná hračka není nezničitelná a jednou za čas je zkrátka potřeba pořídit nové.