Chlupáči pozor ! Prodejna Říčany je trvale přesunuta do OC Lihovar, Barákova 237, Říčany !

Pes a hračky do vody

     Teplé měsíce přímo vybízejí k vodním hrátkám. Celý den u vody, kde se osvěží jak pes, tak páníček. Mimo deky, osušky, opalovacího krému, pitné vody, pytlíků na bobky, je fajn sbalit i pár hraček do vody, aby vodní zábava byla ještě zábavnější.
     Hračku do vody vybírejte dle preferencí psa. Jeden rád míček, druhý kroužek, třetí textilní hračku. Každopádně vyberte hračku tak, aby vašeho psa zaujala.
Kroužky nebo frisbee: dají se dobře a daleko házet, jsou na vodní hladině okamžitě viditelné a velmi dobře plují na hladině. Výborně se psům uchopují a dá se o ně i přetahovat.
Míčky: o něco lépe se hází než kroužky. Dobře plavou, ale na vodní hladině jsou vidět trochu hůře protože půlka míčku je nad hladinou a druhá pod hladinou. O míček se lze přetahovat jen, pokud má šňůrku. Velký pozor je potřeba dát na míčky, jež šňůru nemají
, protože v zápalu vodních hrátek je psi můžou snadno spolu s vodou zhltnout. Je proto nezbytné volit míčky správné velikosti úměrně ke psu a k vodě brát míček vždy se šňůrkou!
Mimo míčků a kroužků jsou k dostání na trhu i činky, různé patvary, pešky a pod. Vlastnostmi velmi podobné kroužkům i míčkům.
Textilní hračky: špatně se hází, ale na vodní hladině bývají nepřehlédnutelné díky svému tvaru. Jsou totiž relativně velké a jsou nejčastěji ve tvaru kosatky, delfína či mořské hvězdice. Psům se velmi dobře uchopují, rádi je žužlají, protože textilní hračka do sebe natáhne vodu (i nacucaná hračka vodou, velmi dobře plave) a jakmile jí pes zkousne, tak z ní stříká voda. Některé vodní textilní hračky mají v sobě i pískadlo, což je pro
spoustu psů vítaný zvuk.
     Ať už budete vybírat hračku jakoukoliv, dbejte na správný výběr barvy. Protože orientace na vodní hladině je o dost těžší než na souši. Jak se dávno ví, pes nevidí jen černobíle, ale vidí všechny odstíny barev, jen o dost světleji než my lidé, ovšem kromě červených a růžových odstínů, ty mu splývají do šedé. Pes dobře vidí žlutou a modrou, tedy hračky do vody by měli mít právě tyto barvy. Vybírejte i dle velikosti psa, hračka by vždy měla být úměrná psovi – malý pes, malá hračka, velký pes, větší hračka.
     Na trhu je hraček pro vodní radovánky celá řada. Všechny jsou ovšem vyrobeny z netoxických pevných materiálů. Nejčastěji používané materiály jsou pryž, přírodní kaučuk - často odhledčený, TPR (Termoplastycká hmota), EVA (etylenvinylacetát) a různé textilní tkaniny. Tedy vše, co je pro psa bezpečné.
     Tak jako u všech hraček platí, že by se měli používat pod dozorem, aby nedošlo k neštěstí. Pokud se hračka během vodních radovánek zničí, nedop
oručuje se jí dále používat. Opatrnost by měla být vždy na prvním místě a u vody to platí dvojnásob. Hračky do vody pro psy lze pochopitelně využívat i na souši.

     Pokud se tedy rozhodnete vegetit celý den u vody, nezapomeňte na pravidelný pitný režim, jak pro pána, tak pro psa, dělat mezi divokými vodními hrátkami pauzy a vyhledávat stín, aby nedošlo k úžehu nebo úpalu, což opět platí pro člověka i jeho psa.